Info

www.gomotorsport.ro este o initiativa lansata de catre Automobil Clubul Roman (ACR) in parteneriat cu Federatia Internationala a Automobilului (FIA). Scopul acestui website este sa promoveze motorsportul in randul tinerilor si atragerea acestora in competitii nationale si chiar internationale.

Automobil Clubul Roman (ACR) este Autoritatea Sportiva Nationala (ASN) pentru motorsportul din Romania, puterea sportiva fiind delegata de catre FIA.

ACR, alaturi de alte peste 120 de ASN-uri din intreaga lume, s-au alaturat eforturilor FIA de a se asigura ca motorsportul se desfasoara in conformitate cu cele mai inalte standarde de siguranta, competitivitate, fair play si responsabilitate sociala.

Obiectivele ACR in motorsport

Reglementarea motorsportului din Romania

Sub auspiciile FIA, in calitate de ASN, ACR continua sa reglementeze motorpsortul din Romania intr-o maniera profesionista si orientata catre sportivi si oficiali. Aceste lucruri sunt realizate prin Regulamentele Nationale de Competitie, precum si cu alte seturi de reglementari tehnice si organizatorice, proiectate in functie de natura evenimentelor sportive care au loc. Reguli simple, pentru evenimente simple, regulamente complexe pentru evenimente complexe.

ACR promoveaza in mod constant principiile de siguranta, competitivitate, fair play si responsabilitate sociala in toate competitiile motor sport din Romania.

Concentrare pe dezvoltarea motorsportului si a cluburilor locale

ACR doreste punerea in aplicare a unor programe sportive proactive, pentru dezvoltarea motorsportului din Romania si a voluntariatului in aceasta ramura de sport.

Incurajarea de parteneriate cu alte entitati din motorsport

ACR doreste promovarea si dezvoltarea de parteneriate strategice la nivel local, national si international care sa contribuie la o abordare integrata pentru atingerea obiectivelor propuse in motorsport.

Dezvoltarea pasiunii pentru motorsport in randul sustinatorilor acestuia

ACR se implica in incurajarea cluburilor si a sustinatorilor motorsportului din Romania de a participa proactiv in aceasta ramura de sport, prin initiative adecvate de afiliere si dezvoltare.