Autotest

foto autotest

Competitiile Autotest mai sunt cunoscute ca si competitii de indemanare. Totul este sa poti detine controlul autovehiculului, la viteze mici si sa parcurgi traseul pistei in cel mai scurt timp, fara sa atingi nici un marcaj.

Ce inseamna Autotest?

Pilotii se intrec pe pista, delimitata prin marcaje sau conuri de semnalizare. Competitia consta in a conduce pe aceasta pista fara a atinge niciun con de semnalizare. Castigatorul va fi pilotul care inregistreaza cel mai bun timp, chiar daca este penalizat pentru atingerea sau doborarea conurilor de semnalizare sau a altor marcaje.

Cum poti sa concurezi in competitiile Autotest?

Autotest este accesibil tuturor care vor sa intre in motorsport. De asemenea, sunt disponibile multe evenimente unde poti participa. Este in desfasurare chiar si un campionat international de Autotest.

Pot participa si concurenti juniori, cu varste cuprinse intre 10-18 ani.

Cu ce automobil pot participa?

Poti concura atat cu masini de serie, cat si cu automobile de competitie (turisme, monoplace, biplace, automobile de formula).

De ce echipament am nevoie?

Evenimentele Autotest sunt competitii care se desfasoara la viteza redusa, de aceea nu este nevoie de echipamente speciale de siguranta (casti, combinezoane speciale, etc). Din aceste motive, Autotest este una dintre disciplinele cele mai accesibile pentru a intra in motorsport.

Este bine de stiut: la competitiile Autotest, este responsabilitatea concurentilor de a se asigura ca vehiculul si echipamentele cu care concureaza respecta regulamentele Comisiei Nationale de Automobilism si Karting ACR, precum si regulamentele particulare ale evenimentului.

Pentru orice intrebari suplimentare, ne poti contacta la motorsport[at]gomotorsport.ro